SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#126 2015-09-19 15:00:23

Sector11
#!'er to BL'er
From: SR11 Cockpit
Registered: 2010-05-05
Posts: 15,667
Website

Re: Conky v1.10 Thread

You're welcome ... I'm no huge deal ... I just help with conky because I know how.  It's my way of giving back to Linux since I can't do a whole lot else.  I have a lot of text files here to remind me how to do things because I keep forgetting.   But conky is a daily thing so it's always right there.

And here with conky v1.10 I'm dead weight!
arclance - now he knows his way around 1.10


·  ↓   ↓   ↓   ↓   ↓   ↓  ·
BunsenLabs Forums now Open for Registration
·  ↑   ↑   ↑   ↑   ↑   ↑  · BL ModSquad

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#127 2015-09-21 09:08:50

mzsade
#! Junkie
Registered: 2009-09-27
Posts: 276

Re: Conky v1.10 Thread

Sector11 wrote:

And here with conky v1.10 I'm dead weight!
arclance - now he knows his way around 1.10

I know for a fact that you are just being modest.
This will surely disgust you, make the guys at gkrellm headquarters put out a hit on me or something but i hope it makes everybody laugh. Hyuk:Hyuk: I stole their gkrelmoon plugin for my conky by putting this in ~/.config/openbox/autostart,

sh ~/.fehbg &
gkrellm --geometry -81+9 &

Warning: large file, large scrot
Alright, alright, i'll give it back.. lol

I find it easier to have this in /etc/xdg/openbox/autostart than fiddling around with gap_x which gets messed up anyway when i switch the position of VGA1 from left to right.

xrandr --output VGA1 --left-of eDP1 &
conky -c /home/sade/.config/conky/conky.conf &

I am surprised conky developers still haven't offered a way to make Conky sticky on a monitor of our choosing with a display parameter that works (or have they?).
Another thing that bugs me about conky is the way it computes the "mem" and the discrepancy with the free -m output (See Screenshot). I take pride in the "tweakiness" of my configuration and it's a bit of a letdown when conky shows i am using 138Mb on boot against the free -m output of 79Mb.  wink
I forgot; i am starting with this since lua seems to be an inextricable part of conky with this version and want to see how far i can get. Wish me luck.

Last edited by mzsade (2015-09-21 09:12:04)

Offline

#128 2015-09-21 11:18:49

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Hey, folks.

Is if_running still broken? And what about if_match? Broken too?

I tried to recover an old workspace notifier and it doesn't work with the old or the new format:

conky.text = [[
${if_match ${desktop}==1}${color1}${endif}1 ${color}${offset 10}${if_match ${desktop}==2}${color1}${endif}2${color}${offset 10}${if_match ${desktop}==3}${color1}${endif}3${color}${offset 10}${if_match ${desktop}==4}${color1}${endif}4${color}
]];

Any suggestions?

Thanks.

Offline

#129 2015-09-21 13:12:17

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.10 Thread

mzsade wrote:

Another thing that bugs me about conky is the way it computes the "mem" and the discrepancy with the free -m output (See Screenshot). I take pride in the "tweakiness" of my configuration and it's a bit of a letdown when conky shows i am using 138Mb on boot against the free -m output of 79Mb.  wink

There is a bug report about this that was started recently.
It turns out that free, htop, and conky all calculate this differently so the developer is going to research which is correct before making any changes.

Snap wrote:

Is if_running still broken? And what about if_match? Broken too?

No but a pull request of if ${if_running} is waiting to be merged.
I don't know about ${if_match}.
I don't use it and I don't remember hearing anything about it either way.

Last edited by arclance (2015-09-21 13:53:46)

Offline

#130 2015-09-21 16:04:56

Sector11
#!'er to BL'er
From: SR11 Cockpit
Registered: 2010-05-05
Posts: 15,667
Website

Re: Conky v1.10 Thread

mzsade wrote:
Sector11 wrote:

And here with conky v1.10 I'm dead weight!
arclance - now he knows his way around 1.10

I know for a fact that you are just being modest.
This will surely disgust you, make the guys at gkrellm headquarters put out a hit on me or something but i hope it makes everybody laugh. Hyuk:Hyuk: I stole their gkrelmoon plugin for my conky by putting this in ~/.config/openbox/autostart,

sh ~/.fehbg &
gkrellm --geometry -81+9 &

Warning: large file, large scrot
Alright, alright, i'll give it back.. lol

Not being modest at all, I am a noob with LUA, bash scripts  and python and have to ask a million questions, how is that modest?

With conky 1.9 I know my way around and been helping people for almost 8 years (late 2007).  For moon I use Teo's script and add it to his accuweather font script, 'cuz it does northern and southern hemispheres:
2015_09_21_12_40_39_Scrot11.jpg

I am surprised conky developers still haven't offered a way to make Conky sticky on a monitor of our choosing with a display parameter that works (or have they?).

Well

gap_x 140  # l|r
gap_y 10    # u|d
alignment tm

and

gap_x -140  # l|r
gap_y 10    # u|d
alignment tm

work to put conkys of the inner corners of my simulated dual monitors, but yea bummer.
2015_09_21_13_02_24_Scrot11.jpg
screenruler is set to percent.


·  ↓   ↓   ↓   ↓   ↓   ↓  ·
BunsenLabs Forums now Open for Registration
·  ↑   ↑   ↑   ↑   ↑   ↑  · BL ModSquad

Offline

#131 2015-09-21 16:24:48

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

arclance wrote:
Snap wrote:

Is if_running still broken? And what about if_match? Broken too?

No but a pull request of if ${if_running} is waiting to be merged.
I don't know about ${if_match}.
I don't use it and I don't remember hearing anything about it either way.

Maybe if_match is not as widely used as if_running so not many complaints out there. But this conky keeps working in my systems with the old conky and not in the systems with the new version, either converted or not to the new format, so I guess it's broken too... too bad...

Last edited by Snap (2015-09-21 16:25:55)

Offline

#132 2015-09-21 16:30:37

mzsade
#! Junkie
Registered: 2009-09-27
Posts: 276

Re: Conky v1.10 Thread

arclance wrote:

There is a bug report about this that was started recently.
It turns out that free, htop, and conky all calculate this differently so the developer is going to research which is correct before making any changes.

Thanks for letting me know that, makes me feel i am in good company.  lol

Sector11 wrote:

Well

gap_x 140  # l|r
gap_y 10    # u|d
alignment tm

and

gap_x -140  # l|r
gap_y 10    # u|d
alignment tm

That is essentially a different conky for each monitor setup, right? Yeah you're right, that's a bummer. Btw, i tried to create my first ever aliases for the conky and VGA1-monitor-left calls i put in /etc/xdg/openbox/autostart but they don't work. They do work on reboot in the session after i made them permanent in ~/.bashrc but not in startup. Aren't aliases supposed to work in a startup file?

Offline

#133 2015-09-21 16:30:40

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Sector11 wrote:

For moon I use Teo's script

Thanks for the reminder. I totally forgot about the moon one. I guess I still have it in my collection. Will check if it works with the new conky.

Offline

#134 2015-09-21 16:33:09

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

mzsade wrote:

Aren't aliases supposed to work in a startup file?

Not sure of that. Try *.desktop files instead. Those should work.

Offline

#135 2015-09-21 16:42:43

mzsade
#! Junkie
Registered: 2009-09-27
Posts: 276

Re: Conky v1.10 Thread

Snap wrote:

Not sure of that. Try *.desktop files instead. Those should work.

*desktop files? Never mind, i'll look it up. And did you look at Sector11's conkys. Makes mine look like something a caveman would have hewn out of a rock, with a rock. lol

About the gkrelmoon plugin, that virtual moon actually changes phases with the moon!

@Sector11 Your workaround got me thinking, i already have VGA1 placed on the left and conky running aligned top_right at boot in /etc/xdg/openbox/startup. Tried this out and it works, it's not very elegant but it places my conky in the exact same spot on my laptop when i bring VGA1 on the right. The only thing left to do is create an alias for this and run the alias from ~/.config/openbox/menu.xml. Checked it out for any extra cost in terms of memory usage too.

:~$ free -m
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:           3843          77        3559          36         206        3682
Swap:          4718           0        4718
:~$ xrandr --output VGA1 --off && killall conky && xrandr --auto && xrandr --output VGA1 --right-of eDP1 && conky -x 1610 &
[1] 1204
:~$ conky: desktop window (d5) is root window
conky: window type - desktop
conky: drawing to created window (0xc00001)
conky: drawing to double buffer

:~$ free -m
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:           3843          77        3558          36         207        3681
Swap:          4718           0        4718

Edit: Well, that's one more tidbit of Linux gleaned the hard way, aliases don't work in either the openbox menu or the autostart file, it looks for the executable in a file or directory. You coulda just told me that but i guess it's fun watching me muddle my way through. Not a problem, being the forum jester is the least i can do, and will probably be the extent of my contribution to Linux for as far as i can see. hmm

Last edited by mzsade (2015-09-22 01:34:03)

Offline

#136 2015-09-22 04:47:16

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Hey, if_match is not broken. It works in fluxbox. It seems that own_window settings must be tweaked for different WMs and DEs more than before. Defining the class and name have an impact in it too.

Offline

#137 2015-09-22 05:01:14

mzsade
#! Junkie
Registered: 2009-09-27
Posts: 276

Re: Conky v1.10 Thread

The aliases i created including the last one, monkyright="xrandr --output VGA1 --off && killall conky && xrandr --auto && xrandr --output VGA1 --right-of eDP1 && conky -x 1610 &"..apt, eh..work just fine from the terminal, just not in the menu and startup. Whatever environment you have, as little as i know, i betcha you can't either, tweak your settings all you want and try.  tongue

Last edited by mzsade (2015-09-22 05:03:08)

Offline

#138 2015-09-22 05:07:36

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

conky -x 1610 &

This sounds like a neat trick. Thanks for sharing.

Last edited by Snap (2015-09-22 05:08:33)

Offline

#139 2015-09-22 07:03:50

mzsade
#! Junkie
Registered: 2009-09-27
Posts: 276

Re: Conky v1.10 Thread

You're welcome, although it's no trick, you'll find it listed in <man conky> among the list of options given as "Command line options override configurations defined  in  configuration file." before the list of configuration settings.  smile

Offline

#140 2015-09-22 07:13:19

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Yup. We use to read man pages for other things but who reads the mans for conky or tint2? We all use guides on the web! LOL Then, after years of use, we find the secrets by chance, like this or dragging conkys around with alt+click.  cool

Offline

#141 2015-11-26 12:04:20

chepioq
#! Member
Registered: 2013-01-09
Posts: 79

Re: Conky v1.10 Thread

ragamatrix wrote:

yes that's what I did but it dœsn't works ... I don't know why, thanks for help.

I test conky 1.10, and I find how to launch two scripts (or more) lua.

With that from wlourf :   http://u-scripts.blogspot.fr/2011/02/ho … conky.html

I have two scripts lua : square_to_round.lua and calendar.lua
I create the script loadAll.lua :

--script by wlourf : http://u-scripts.blogspot.fr/2011/02/howto-run-multiple-lua-scripts-in-conky.html

package.path = "/home/dominique/.conkyrc/conky-calendrier/?.lua"
require 'calendar' --for script.lua ".lua" is not required here
require 'square_to_round'

function conky_loadAll()
     conky_calendar_box()
     conky_main('/home/dominique/.conkyrc/conky-calendrier/moon-phase/moon.jpg')
end

and I laucn it in my conkyrc with :

lua_load = '/home/dominique/.conkyrc/conky-calendrier/loadAll.lua',
lua_draw_hook_post = 'loadAll',

That work well, thank wlourf.

Offline

#142 2015-11-29 17:52:51

Nili
#! Die Hard
From: 127.0.0.1
Registered: 2013-03-20
Posts: 811
Website

Re: Conky v1.10 Thread

chepioq, we went all here if you haven't noticed yet.


# Debian GNU/Linux 8:8.2 (netinst/stable)
# Packages Installed: 541
# Linux debian 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt11-1+deb8u4 (2015-09-19) i686 GNU/Linux
# Startup finished in 2.850s (kernel) + 6.473s (userspace) = 9.324s

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.
Server: acrobat

Debian Logo