SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#51 2015-07-23 21:43:50

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

Well in the arch repositories themseves they don't use the latest github either but since i'm trying to fix the linking issue i have to use the latest smile

Offline

Be excellent to each other!

#52 2015-07-23 22:37:18

Head_on_a_Stick
CatMod
From: A world of pure imagination
Registered: 2014-01-21
Posts: 4,797

Re: Conky v1.10 Thread

iami wrote:

i have to use the latest

Have you seen ASP?
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=185075

Offline

#53 2015-07-24 07:31:05

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

No i hadn't, seems interesting though.

Offline

#54 2015-07-24 09:15:24

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Might be a good idea to create a list that explains the different affects of "own_window_something" is different DE's or WM.

I more or less learned this the hard way; run, edit, repeat. But it would be great to have a correct and concise explanation of how it actually works.

Some say that SID is more stable than "testing" and even the latest Ubuntu.

I support that affirmation too. I tracked the three Debian flavors for some time. Sid was like described for many months even before the freezing. It went somewhat crazy after the Jessie release as expected, but not for too long. All back to "normal" now. I stopped tracking Testing. Just Stable and Sid. Damn smooth!

Last edited by Snap (2015-07-24 09:26:04)

Offline

#55 2015-07-24 09:24:53

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

This old line stopped working at all (before and after converting the conky to the new format).

${if_running mocp}${alignc}${exec mocp -Q %song}   ${exec mocp -Q %artist}   ${exec mocp -Q %album}   ${exec mocp -Q %ct}   ${exec mocp -Q %tt}${else}${endif}

I'm on Sid and having conky 1.10. I haven't used moc in a while but I'm using it a lot again. It would be great having this conky working. No idea if it's due to moc or conky. Any ideas to try?

Offline

#56 2015-07-24 10:04:18

Head_on_a_Stick
CatMod
From: A world of pure imagination
Registered: 2014-01-21
Posts: 4,797

Re: Conky v1.10 Thread

Snap wrote:

moc

Have you tried the built-in options for moc?

$moc_song $moc_artist $moc_album

See man conky wink

Offline

#57 2015-07-24 10:06:04

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

arclance said if_running was broken a while ago, i don't know if it's patched already. And there is a bug were the exec command are not executed on the first run (so if your skin has a high update time they will not show up until the second update); this last issue is reported in the github (https://github.com/brndnmtthws/conky/issues/112).

Offline

#58 2015-07-24 10:15:07

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Thanks. I've increased/slowed the update interval significantly just in case and nothing changed... It never displays. Might be the if_running issue.  hmm

Offline

#59 2015-07-24 10:24:09

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

Head_on_a_Stick wrote:
Snap wrote:

moc

Have you tried the built-in options for moc?

$moc_song $moc_artist $moc_album

See man conky wink

Hmmm.... Now that's interesting. I don't see the -Q modifier (query?) listed in the man page anymore. Will try these other commands and let's see what happens. Thanks, Head.

Last edited by Snap (2015-07-24 10:24:43)

Offline

#60 2015-07-24 12:50:04

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.10 Thread

Snap wrote:

Thanks. I've increased/slowed the update interval significantly just in case and nothing changed... It never displays. Might be the if_running issue.  hmm

If you have (or make) a github account you can report it here.

${if_running} is broken in the two year old version of v1.10.x I am using, now I know it still is.
I did not report it since the first bug I found was ignored and there was essentially no development going on in conky at that time.
Two years later that bug report is still being ignored.

I am going to wait until they fix the {$cpu} issue before I mess with the current version since that does affect me.
I will report it then if you have not done so.

This is how I replace ${if_running} in my Lua script.

local mpv_state_open = io.popen("pidof mpv") --# conky 2.0
local mpv_state = ""
mpv_state = mpv_state_open:read("*a"):gsub("\n","") --# conky 2.0
mpv_state_open:close()
mpv_state_open = nil
--print(mpv_state)
if mpv_state ~= "" then --# conky 2.0

else

end --# if mpv_state ~= "" then

Last edited by arclance (2015-07-24 13:09:34)

Offline

#61 2015-07-24 13:55:50

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

arclance wrote:

${if_running} is broken in the two year old version of v1.10.x I am using, now I know it still is.
I did not report it since the first bug I found was ignored and there was essentially no development going on in conky at that time.
Two years later that bug report is still being ignored.

I pinned down the bug, don't know the solution but maybe some one will now take a look at it.

edit: might want to change the title of the bug report since it's not an purely border_width issue.

Last edited by iami (2015-07-24 13:56:54)

Offline

#62 2015-07-24 14:07:22

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.10 Thread

iami wrote:

edit: might want to change the title of the bug report since it's not an purely border_width issue.

I did that, maybe a longer title will get the developers attention?

arclance wrote:

arclance changed the title from master branch fails when "border_width = 0". to master branch fails when "border_inner_margin = 0, border_outer_margin = 0, and border_width = 0"

Somehow I doubt it.

Offline

#63 2015-07-24 14:40:37

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

Doubt it too, but hey worth the shot. If no one responds i will try the sanity check solution  and hope it doesn't break something.

Offline

#64 2015-07-24 15:00:40

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

I've pin-pointed the if_running bug as well (no solution though) will post the bug report smile

edit: sorry for the double post, don't know how to delete it
edit2: https://github.com/brndnmtthws/conky/issues/121 it works, but just not as you would expect
edit: if there are more errors let me know, or post them to github ofcourse

Last edited by iami (2015-07-24 15:28:16)

Offline

#65 2015-07-24 16:42:58

Snap
#! Die Hard
Registered: 2013-10-22
Posts: 567

Re: Conky v1.10 Thread

@arclance:

Thanks for the info. I'll check the workaround.

@Head_on_a_Stick:

It works nicely this way! Thanks again.

Offline

#66 2015-07-25 01:00:01

NielsNL
New Member
Registered: 2015-07-25
Posts: 1

Re: Conky v1.10 Thread

I wanted to share my conky.conf with lua loader.

conky.config = {
    alignment = 'top_right',
    background = false,
    border_width = 1,
    cpu_avg_samples = 2,
	default_color = 'white',
    default_outline_color = 'white',
    default_shade_color = 'white',
    draw_borders = false,
    draw_graph_borders = true,
    draw_outline = false,
    draw_shades = false,
    use_xft = true,
    font = 'DejaVu Sans Mono:size=12',
    gap_x = 5,
    gap_y = 60,
    minimum_height = 5,
	minimum_width = 5,
    net_avg_samples = 2,
    no_buffers = true,
    double_buffer = true,
    update_interval = 0.5,
    out_to_console = false,
    out_to_stderr = false,
    extra_newline = false,
    own_window = true,
    own_window_class = 'Conky',
    own_window_type = 'override',
    own_window_transparent = true,
    stippled_borders = 0,
    update_interval = 1.0,
    uppercase = false,
    use_spacer = 'none',
    show_graph_scale = false,
    show_graph_range = false,
	lua_load = './clock_rings.lua',
	lua_draw_hook_pre = 'clock_rings'
}


conky.text = [[
${scroll 16 $nodename - $sysname $kernel on $machine | }
$hr
${color grey}Uptime:$color $uptime
${color grey}Frequency (in MHz):$color $freq
${color grey}Frequency (in GHz):$color $freq_g
${color grey}RAM Usage:$color $mem/$memmax - $memperc% ${membar 4}
${color grey}Swap Usage:$color $swap/$swapmax - $swapperc% ${swapbar 4}
${color grey}CPU Usage:$color $cpu% ${cpubar 4}
${color grey}Processes:$color $processes  ${color grey}Running:$color $running_processes
$hr
${color grey}File systems:
 / $color${fs_used /}/${fs_size /} ${fs_bar 6 /}
${color grey}Networking:
Up:$color ${upspeed eth0} ${color grey} - Down:$color ${downspeed eth0}
$hr
${color grey}Name              PID   CPU%   MEM%
${color lightgrey} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color lightgrey} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color lightgrey} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color lightgrey} ${top name 4} ${top pid 4} ${top cpu 4} ${top mem 4}

${color FFFFFF}${goto 25}${voffset 35}${cpu cpu0}%
${color D60650}${goto 25}CPU

]]

This is just the standard config with some additional settings.
To get the clock_rings.lua working again, remove the dot on line 25: arg='%I.%M',
and line 49: arg='%M.%S',
looks like the strftime can't handle that format anymore. Took me a while to figure that out.

conky: llua_do_call: function conky_clock_rings execution failed: ./clock_rings.lua:286: attempt to compare nil with number

doesn't help me much.

Now I finally have a working config, new style, I can start designing.

Last edited by NielsNL (2015-07-25 01:01:43)

Offline

#67 2015-07-25 12:14:39

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

Nice bug find.

Does anyone have conky.lang (for gedit or medit) which is up to date for Conky 1.10? If so please share tongue (and if i'm allowed i will also push it to the github so it will be maintained in case a new keyword is added/removed.)

edit: talking about this one http://conky.pitstop.free.fr/wiki/index … y_%28en%29

Last edited by iami (2015-07-25 12:15:45)

Offline

#68 2015-07-28 17:49:20

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

Is there any way to pass/read the value of the conky variable color0 ect out in Lua?

Offline

#69 2015-07-28 17:56:45

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.10 Thread

^ I don't believe so.
You can create a global variable in your Lua script to store the color you use for color0 and just call that variable every time you want to use that color.
I can post an example when I get home from work if you need one.

Offline

#70 2015-07-28 18:27:13

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

No i'm fine, thanks anyway.

Thing is i use many conkies ~9 and it's annoying i have to change the color in all of them, including the lua files if i want to change the appearance. All my skins use the same color0, color1, ... ect and i thought maybe if lua can read them out instead of hardcoding them it could save me some work.
Currently i'm passing it as a parameter to lua, since a few line above the lua call are the color variables so copy pasting the values is easy tongue

And i'm too lazy to make a color changing script tongue

Last edited by iami (2015-07-28 18:27:28)

Offline

#71 2015-07-28 18:35:18

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.10 Thread

^ You can read the values from a single text file into your Lua script periodically but it is only worth doing that if you change the colors very often (more than once a day?).
If you don't change them very often it would be less work to just change the scripts manually.

Offline

#72 2015-07-28 18:51:32

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

Not worth the trouble atm but i will keep it in mind though, might come in handy some time. Thanks

(it is more for other people when i publish my conky configs who might want another color as i'm using)

Offline

#73 2015-07-28 20:20:26

iami
Member
Registered: 2013-09-06
Posts: 44

Re: Conky v1.10 Thread

Made these two in the last two days smile

http://n00by4ever.deviantart.com/art/19 … -549553910

http://n00by4ever.deviantart.com/art/Ti … -549514366

(damn it double post again sorry... i never check whether i'm the last poster or not)

@arclance: conky has updated btw

Last edited by iami (2015-08-08 06:40:33)

Offline

#74 2015-08-10 22:58:12

paxmark1
#! Junkie
From: Winnipeg, MB Canada
Registered: 2009-07-08
Posts: 263

Re: Conky v1.10 Thread

As seen on http://backports.debian.org/changes/jes … ports.html

Conky 1.10.0-1~bpo8+1  is now into Jessie-backports.

edit - sidebar -and a newer gnome-commnder and tmux also.

Last edited by paxmark1 (2015-08-10 23:02:08)


Jean Vanier wrote "Being Human" and "A Short History of Progress" by Ronald Wright.  Gotta love the Massey Lectures.

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#75 2015-08-10 23:28:08

Sector11
#!'er to BL'er
From: SR11 Cockpit
Registered: 2010-05-05
Posts: 15,667
Website

Re: Conky v1.10 Thread

Oh I'll have to check that out.


·  ↓   ↓   ↓   ↓   ↓   ↓  ·
BunsenLabs Forums now Open for Registration
·  ↑   ↑   ↑   ↑   ↑   ↑  · BL ModSquad

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.
Server: acrobat

Debian Logo