SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#5951 2013-08-21 19:41:05

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

@PackRat
Sorry...got it now...just waiting for some art update...could be some time on Lounge Radio....standing by with anicipation....

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#5952 2013-08-21 19:48:08

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

As I am waiting....and waiting...
What do you Guys think is a respectable time interval to query a music server?

Offline

#5953 2013-08-21 19:54:52

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

anything but 'lr' would be cool.... tongue

Offline

#5954 2013-08-21 20:02:09

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.9 Thread

Probably no more than once every 30 seconds for this type of site.
If you do it more often for a long time (probably more than a week) you run the risk of getting blocked if they have something setup to detect frequent visits from the same IP address at very regular intervals.
This is a simple bot check and if you do it too rapidly they could block you for using to much bandwidth and being a suspected bot.

If this was not a "Now Playing" site I would recommend 5 minutes as a minimum because most things don't need updated more often than that and you use less bandwidth if you update less often.

Offline

#5955 2013-08-21 20:10:04

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

@Naik
@arclance
Thank you so much... WORKING  yikes  yikes  yikes

2 updates no probs....

2013_08_21_220903_1920x1080_scrot.jpg

YIPPEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited by chameleon (2013-08-21 20:10:58)

Offline

#5956 2013-08-21 20:14:50

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

One final Q.
Can you help me a bit with the text formatting.
You will see that the first 'Artist' line is offset...how can I correct this?

Thanks for your patience Guys....I have wanted this conky for ages.
Definitely one for the archives!!!

A LANDMARK DAY!

Offline

#5957 2013-08-21 20:17:30

PackRat
#! Die Hard
From: USA
Registered: 2011-03-03
Posts: 1,572

Re: Conky v1.9 Thread

^ nice setup

@errorist

Your image is working fine on my system. Tinkered with it a bit, try:

border_inner_margin 0
border_outer_margin 0
border_width 0

alignment bottom_middle
gap_x 0
gap_y 2

in your conkyrc.

Temporarily change own_window_transparent to "no" and you'll get a better idea how the margins are being reset.


"It does not require many words to speak the truth." - Chief Joseph, Nez Perce tribe

Offline

#5958 2013-08-21 20:19:15

Naik
#! Die Hard
From: Leipzig
Registered: 2012-11-16
Posts: 595

Re: Conky v1.9 Thread

^ nice to see it work!
btw: if you have problems getting the output shown where it should you can easily add this sort of thing to the output of the script by editing the 'echo'-calls at the end like:

echo '${goto 666}'$artist
echo '${color C3B4A5}$alignc'$title

it most cases this worked for me (i dont know why it doesn`t with pictures)...

+1 for beeing a star now big_smile

EDIT: just saw your final Q..
maybe post your complet .conkyrc to see where this offset comes from..

greetz -naik

Last edited by Naik (2013-08-21 20:22:30)


*kaum macht man es richtig, funktioniert es sofort*

Offline

#5959 2013-08-21 20:25:04

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

@Naik
ok..stay tuned....

Offline

#5960 2013-08-21 20:26:40

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

#~~ lovelybacon.deviantart.com~~
     
     
    background no
    update_interval 1
     
    override_utf8_locale yes
     
    double_buffer yes
    no_buffers yes
     
    text_buffer_size 2048
    imlib_cache_size 0
     
     
    own_window yes
    own_window_type override
    own_window_transparent yes
    own_window_hints undecorated,sticky,skip_taskbar,skip_pager,below
    border_inner_margin 0
    border_outer_margin 0
    maximum_width 600
    minimum_size 400 400
     
     
    alignment tr
    gap_x 50  #Vm380, Vr1238, Vl-40, Hr915, Hmr 780 Hbr 900 BR 1000
    gap_y 75  #Vb-520, Vt70 Ht-136, Hb-17, Hmr -240 BR -736
     
    draw_shades yes
    draw_outline no
    draw_borders no
    draw_graph_borders no
     
    use_xft yes
    xftfont Droid Sans:size=7
    xftalpha 0,1
     
    uppercase no
    ## 97A9B2
    default_color 9ea19d
    color1 BBBCBD
    color2 696C6B
    color3 525555
    color4 9ea19d

    imlib_cache_size 0
     
    TEXT
    ${offset 3}${voffset -2}${color}${kernel}${voffset 2}
    ${cpugraph cpu0 28,84 4E4F4D 3D3E40}${downspeedgraph enp4s0 28,86 3D3E40 2C2E32}${upspeedgraph enp4s0 28,87 2C2E32 1B1D25}
    ${offset 4}${voffset -2}${color1}cpu${offset 6}${color4}${hwmon 0 temp 1}  °C${offset 43}${color2}down${offset 63}${color3}up

    ${execi 300 ~/loungeradio.sh}
    #${image /home/neil/loungeradio.jpg -p 23,42 -s 123,123 }

    ${image /home/neil/loungeradio.jpg -p 20,120 -s 200x200}

Offline

#5961 2013-08-21 21:02:52

Naik
#! Die Hard
From: Leipzig
Registered: 2012-11-16
Posts: 595

Re: Conky v1.9 Thread

^ well maybe someone else sees something... i really don`t know where this offset is coming from..
sorry i`ve gotto go now but will have another look at this tomorrow!

greetz & good night -naik


*kaum macht man es richtig, funktioniert es sofort*

Offline

#5962 2013-08-21 21:11:37

Sector11
#!'er to BL'er
From: SR11 Cockpit
Registered: 2010-05-05
Posts: 15,667
Website

Re: Conky v1.9 Thread

errorist wrote:

First, thumbnail issue now solved. Was in a hurry posting the image, so
I forgot to disable NoScripts restrictions.

And here is the Conky image :

https://www.dropbox.com/s/sr0g7tok3g46k … e_hard.png

It happens ...

errorist wrote:

Partly, I've solved the positioning problem.

I changed "alignment bottom_middle" to "alignment bottom", and now at least
with edit&save Conky is well placed.

The pure bottom alignment is not documented in my Conky configuration settings
manual, maybe out of date.

No manual is fine ...

alignment bottom

... does not exist, it's defaulting to bottom_left and because of this:

gap_x 2
gap_y 2

conky is moved 2 pixels to the right and 2 pixels up!  I missed that before.

2013_08_21_17_00_04_1920x1080_Sector11.jpg 2013_08_21_17_01_00_1920x1080_Sector11.jpg

And I see that's wrong too, I don't see the bottom of the image.

This works (EDIT - NOT!  See below):

code removed

2013_08_21_17_19_46_1920x1080_Sector11.jpg

errorist wrote:

But I have to edit&save once, nothing happens, and then edit&save the second
time, then Conky gets restarted correctly.

Don't edit and save and expect proper results - that stopped a few conky versions ago.  When you are working on your conky open a terminal and start with this:

killall conky && conky

since you are using ~/.conkyrc that is a default.
open your text editor and edit and save ... then in a terminal use the 'up arrow' to get

killall conky && conky

and hit enter.

errorist wrote:

With either Conkywonky or the same command directly in the terminal, the
behaviour is the same as before:

At the left screen edge a 5px gap, cutting Conky at the right screen edge.

At the bottom screen edge also a 5px gap.

There are actually 2 different positioning schemes, one for the (double)
edit&save, the other for invocation through commandline or script.

NOW  I see the same thing happening here.  WEIRD!

Here is a fix ... everything above TEXT:

# killall conky && conky &
background yes
use_xft yes
xftfont Bitstream Vera Sans Mono:size=8
xftalpha 1
update_interval 1.0
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type normal #desktop
own_window_transparent yes
#own_window_argb_visual no
#own_window_argb_value 100
own_window_colour 000063
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_pager,skip_taskbar
own_window_title Conky ### for compton
double_buffer yes
maximum_width 1020
minimum_size 1020 34
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
stippled_borders 0
default_outline_color 0D009F
border_width 0
alignment bottom_middle
gap_x 0
gap_y 0
default_color 000063
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 1
net_avg_samples 1
override_utf8_locale no
use_spacer right

# Colours
color0 C4C4F8
color1 65A8E9

# Templates
template0 ${font Bitstream Vera Sans Mono:bold:size=8}

TEXT

Open: ~/.config/compton.conf and add:

shadow-exclude = ["n:e:Conky"];

thank falldown for finding that one.

errorist wrote:

Preserving the screen space, where conky is placed, does still not work.

Now open OB Config and sett a bottom margin.
2013_08_21_18_04_18_1920x1080_Sector11.jpg

You can still 'drag' windows over the conky, but maximizing windows will not cover your conky

This was a whole bunch of online editing as I tried things.
DONE!


·  ↓   ↓   ↓   ↓   ↓   ↓  ·
BunsenLabs Forums now Open for Registration
·  ↑   ↑   ↑   ↑   ↑   ↑  · BL ModSquad

Offline

#5963 2013-08-21 21:15:45

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.9 Thread

@chameleon
Try changing

${execi 300 ~/loungeradio.sh}

to

${offset}${execi 300 ~/loungeradio.sh}

To see if the ${offset} value from the previous line is leaking into the ${execi} command somehow.

Offline

#5964 2013-08-22 11:12:18

errorist
#! CrunchBanger
Registered: 2012-05-24
Posts: 100

Re: Conky v1.9 Thread

@PackRat : You are so right, your settings are working with either edit&save
or commandline/script !

But tell me, how will one get this out of the Conky mans :

The border settings are related to the inner area of Conky, and when I need
gap_x 2, why should I think I need 0 instead ?

The logic behind that I can't grasp, welldone !

But somewhere in my settings, I have lost the access to the background under
Conky ( for the mouse clicks ), the solution is at the end of this post.

Thanks up to here !


@Sector11 :

Sector11 wrote:

NOW  I see the same thing happening here.  WEIRD!

I hope, I haven't infected you !

With your changes, here Conky has left 5px and bottom 0px, or 5px left
and bottom.

The commenting of the argb settings instead is bringing back my lost access
to the background for the mouseclicks.

But there is land in sight, the solution is at the end of this post.

Sector11 wrote:

  Now open OB Config and sett a bottom margin.

Sure I can set the margins in Obconf or directly in the rcxml, but just try it,
and then restart Conky, or wait for your next boot, if you have Conky started
in the OB-autostart. You will then see, what I mean...

You had to set the margin to 0 every time, before you restart Conky, and then
reset the margin again.

The autostart problem can be solved by placing the Conky start into initrc,
I think, but the problem with the restart will remain.

Where you just mentioned Compton: I have some problems there, too.
Shall I open a new thread, or like here, enter any general Compton thread ?

Sector11 wrote:

This was a whole bunch of online editing as I tried things. DONE!

You are a brave one, thanks for your patience and your activity !


The solution which works for me :

With these settings from PackRat...

PackRat wrote:

border_inner_margin 0
border_outer_margin 0
border_width 0

alignment bottom_middle
gap_x 0
gap_y 2

...and these from Sector11...

Sector11 wrote:

own_window_type normal
#own_window_argb_visual no
#own_window_argb_value 100
own_window_title Conky ### for compton

...my Conky now behaves like expected !

Thanks also to falldown for the Compton setting !

Now only the part with the preserving of the screen space isn't perfect...


Thanks again !


errorist

Offline

#5965 2013-08-22 11:29:30

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

@arclance
Sort of fixed with this;

${offset -12}${execi 60 ~/loungeradio.sh}

Offline

#5966 2013-08-22 15:58:11

Sector11
#!'er to BL'er
From: SR11 Cockpit
Registered: 2010-05-05
Posts: 15,667
Website

Re: Conky v1.9 Thread

@ errorist

So glad to see it's working ... took a team effort to get you there but the results are what count.


·  ↓   ↓   ↓   ↓   ↓   ↓  ·
BunsenLabs Forums now Open for Registration
·  ↑   ↑   ↑   ↑   ↑   ↑  · BL ModSquad

Offline

#5967 2013-08-22 16:38:49

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

Just to show my super cool conky with lounge radio artwork;

2013_08_22_184803_1920x1080_scrot.jpg

Does anybody have a suggestion for formatting the script text output?
I get a weird 'box' symbol at the end of 'Artist','Track' and ''Album'....

Last edited by chameleon (2013-08-22 16:48:46)

Offline

#5968 2013-08-22 17:10:57

PackRat
#! Die Hard
From: USA
Registered: 2011-03-03
Posts: 1,572

Re: Conky v1.9 Thread

^
What text editor are you using?

Those squares are common if you used a Windows text editor (created by the enter key) to create the conkyrc and can be fixed with dos2unix or a linux text editor. Read back through your posts and doesn't seem to be the case for your issue.

Last edited by PackRat (2013-08-22 17:13:48)


"It does not require many words to speak the truth." - Chief Joseph, Nez Perce tribe

Offline

#5969 2013-08-22 17:12:55

arclance
#! Die Hard
Registered: 2012-03-29
Posts: 987

Re: Conky v1.9 Thread

^^ Run the "~/loungeradio.sh" script in a terminal to see what the text output looks like there.
That might show you what the character conky is having trouble displaying with your font or local settings is.
This won't help if you have dos line endings as PackRat suggested though since those will show up weird in a terminal as well.

Offline

#5970 2013-08-22 17:39:31

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

2013_08_22_193751_1920x1080_scrot.jpg

Sublime text is the editor.
Output looks OK in the terminal...

Offline

#5971 2013-08-22 20:36:27

pvsage
Internal Affairs
From: North Carolina
Registered: 2009-10-18
Posts: 13,970

Re: Conky v1.9 Thread

^ If you omit the semicolons at the end of the echo lines?

Offline

#5972 2013-08-22 23:25:45

chameleon
UK #! Guy
From: Luxembourg
Registered: 2009-01-13
Posts: 719
Website

Re: Conky v1.9 Thread

^Nope still the same...but thanks for the input.

Offline

#5973 2013-08-22 23:43:45

Sector11
#!'er to BL'er
From: SR11 Cockpit
Registered: 2010-05-05
Posts: 15,667
Website

Re: Conky v1.9 Thread

chameleon wrote:

^Nope still the same...but thanks for the input.

Any chance you can post the conky and script file as they exist at the moment?


·  ↓   ↓   ↓   ↓   ↓   ↓  ·
BunsenLabs Forums now Open for Registration
·  ↑   ↑   ↑   ↑   ↑   ↑  · BL ModSquad

Offline

#5974 2013-08-23 06:45:25

unorthodox
New Member
Registered: 2013-08-03
Posts: 3

Re: Conky v1.9 Thread

I was inspired by the default LXLE conky and made this mini one. Major thanks to DrakkenWarr in the #crunchbang irc channel. He sent me the original config/screenshot and it helped me get an idea.

qkLM3Mds.png

background yes
use_xft yes
xftfont Droid Sans:size=9
xftalpha 1
update_interval 1.0
total_run_times 0
own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_type desktop
#own_window_argb_visual yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 135 0
maximum_width 135
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color ffffff
default_shade_color 000000
default_outline_color 828282
alignment top_right
gap_x 12
gap_y 12
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
override_utf8_locale no
##############################################
#  Output
##############################################
TEXT
${image $HOME/images/33709.png -p 50,0 60x60}
${voffset 12}
#SYSTEM INFO
${hr 2}
hdd$alignr${fs_used_perc}%
ram$alignr${memperc}%
swap$alignr${swapperc}%
cpu$alignr${cpu cpu0}%
#SHORTCUT KEYS
#${hr 2}
#Alt+F2$alignr Run Dialog
#Alt+F3$alignr Alt Menu
#Sup+Space$alignr Main Menu
#Sup+Tab$alignr Client Menu
#Sup+t$alignr Terminal
#Sup+f$alignr File Manager
#Sup+e$alignr Editor
#Sup+m$alignr VLC
#Sup+w$alignr Web Browser
#Sup+h$alignr Task Manager
#Sup+l$alignr Lock Screen
#Sup+v$alignr Volume Control
#Sup+x$alignr Logout
#Sup+c$alignr Clementine
#Sup+g$alignr Gimp
#PrtSc$alignr Screenshot
#TOP PROCESSES
${hr 2}
process$alignr cpu% mem%
${top name 1}$alignr${top cpu 1}   ${top mem 1}
${top name 2}$alignr${top cpu 2}   ${top mem 2}
${top name 3}$alignr${top cpu 3}   ${top mem 3}
${hr 2}
${font Droid Sans:20}${alignc 1}$uptime

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#5975 2013-08-23 06:49:15

ragamatrix
#! Junkie
From: Earth
Registered: 2012-12-05
Posts: 286

Re: Conky v1.9 Thread

Hi All !
You made a great conky script well done !
Few posts ago I had the same idea for this radio : http://www.novaplanet.com/radionova/player
current cover : http://www.novaplanet.com/sites/default … r/5347.jpg
Is there a possibility to use and modify the "loungeradio.sh" script to use the "novaplanet" link... ? May be this radio is locked...
@Naik It'll be very nice if the script could be used for many radios...

Naik wrote:

@ chameleon:

save following script as loungeradio.sh wherever you want and make it executable:

#!/bin/bash
#pulling info from loung-radio.com for conky

wget http://www.lounge-radio.com/code/pushed_files/now.html -O ~/loungeradio.html >/dev/null 2>&1 &&

artist=$(awk '/id="artist"/{getline; print}' ~/loungeradio.html | sed "s/<div>\|<\/div>//g")
album=$(awk '/id="album"/{getline; print}' ~/loungeradio.html | sed "s/<div>\|<\/div>//g")
track=$(awk '/id="track"/{getline; print}' ~/loungeradio.html | sed "s/<div>\|<\/div>//g")

###image-ripping doesn`t work for me due to prohibition - uncomment the next 3 lines to give it a try
#img-src=$(awk '/id="covercontainer"/{print}' ~/loungeradio.html | sed -r 's/.*src="(.*)" width=.*/\1/')
#wget http://www.lounge-radio.com/code/pushed_files/$img-scr -O ~/loungradio.jpg>/dev/null 2>&1 &&
#echo '${img ~/loungeradio.jpg -p 42,42 -s 123x123 }' 

echo 'Artist:' $artist;
echo 'Track:' $track;
echo 'Album:' $album;

exit

and call it in conky via

${execi 42 /path/to/loungeradio.sh}

where "/path/to/" needs to be the path to the script and "42" is the interval in which this will be repeated (in seconds).

as you see there will be no image! as i uderstood i am simply not allowed to save it to my hdd but maybe i made some other mistake?
'---> calling the rest here for solutions.
is conky capable of showing images direktly from the web?

hope this helped -naik

Last edited by ragamatrix (2013-08-23 07:11:05)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.
Server: acrobat

Debian Logo