SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#1 2010-06-29 10:52:24

corenominal
WRONG
From: Lincoln, UK
Registered: 2008-11-20
Posts: 5,131
Website

Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#2 2010-06-29 10:53:26

corenominal
WRONG
From: Lincoln, UK
Registered: 2008-11-20
Posts: 5,131
Website

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

I should probably go first. smile

Version 471-1 from the Debian Squeeze repository resulted in several successful installations.

Offline

#3 2010-06-29 12:08:56

guantas
#! Member
From: France
Registered: 2010-04-20
Posts: 83

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

I used unetbootin 471-1 and had no problem to install alpha 2 openbox i486 on a 2 gb usb stick.
I choosed "default" to install alpha 2.


Livarp, Crunchbang and HandyLinux user

Offline

#4 2010-06-29 14:10:42

GuruX
#! Die Hard
Registered: 2009-01-18
Posts: 527

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

I used Unetbootin 4.19 in Windows 7 to make my USB stick. Statler i686 Openbox. Chose default in the UNetbootin boot menu.

I didn't get my username added to the sudoers file. Fixed that myself with visudo. Sh terminal was fine though.
The repos weren't updated during cb-welcome. I had to do that manually.

The crunchbang login screen also disappeared and was replaced with what I think is the default debian screen. Don't know if this because I added the repos myself before I got the "default" Statler A2 repos from the forums.

But I did not have any trouble with the cd drivers (that we had on Statler A1) during install. That was flawless. No fix needed for me.

Offline

#5 2010-06-29 15:34:03

mattatron
#! Member
From: London
Registered: 2009-07-19
Posts: 96

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations


Registered Linux user #503837

Offline

#6 2010-06-29 16:36:23

gutterslob
#! Resident Bum
Registered: 2009-11-03
Posts: 3,207

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations


Point & Squirt

Offline

#7 2010-06-29 19:19:02

gruen
#! Member
From: Germany
Registered: 2008-12-03
Posts: 55

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Debian Squeeze with Unetbootin 471-1.
Statler Alpha 2 Openbox i686 version.
2GB usb key.

Works perfectly as a live system and for install to hdd on my notebook!
big_smile

Offline

#8 2010-06-29 20:59:17

polarb
Member
Registered: 2008-12-22
Posts: 21

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Unetbootin 471-1

Installed twice first one with default , and second one was regular  text install.They both worked very well.

I tried the expert version and there were some specific questions I answered  positive and I messed up  during the expert installation  option smile

I already  knew that I am no expert smile

Offline

#9 2010-06-29 22:30:19

ZenMystic
Member
From: Birmingham, UK
Registered: 2009-04-05
Posts: 15

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Used unetbootin for Windows (unetbootin-windows-471.exe) under Windows XP to install CrunchBang to my laptop, used option "Text Install". The iso was "crunchbang-10-alpha-02-openbox-i686.iso"
All seems well so far

Laptop is Toshiba Protege R100.

Last edited by ZenMystic (2010-06-29 22:33:38)

Offline

#10 2010-06-29 22:33:34

era506
Member
From: Heredia, Costa Rica
Registered: 2010-06-28
Posts: 27

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Offline

#11 2010-06-29 23:11:13

Kruce
Member
Registered: 2009-06-03
Posts: 38

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

UNetBootin 4.71 under Windows XP AND 10.04, Text Install, Statler i686 XFCE - Failed both times on my ASUS 1000HE(B).  dd method worked.

Offline

#12 2010-06-30 02:08:11

whaistatyo
New Member
Registered: 2010-06-29
Posts: 6

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

ln -s /dev/sdb /dev/cdrom

Last edited by whaistatyo (2010-06-30 06:01:02)


Laptop: Asus EEEPC 1201T | 2 gig RAM | Onboard ATI 3200 | Ubuntu 10.04 on HDD + Crunchbang Statler on 16gig SD Card
Desktop AMD Phenom x4 925 | 4gig RAM | Onboard AT1 3200 | Ubuntu 10.04 + Crunchbang on HDD

Offline

#13 2010-06-30 18:49:12

machinebacon
#! unstable
From: China
Registered: 2009-07-02
Posts: 6,826
Website

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Hi,

unetbootin: 471 on XP
USB: 2G stick
ISO: Openbox Alpha2 i686
System: Desktop AMD Athlon 2.7 Ghz, 2G RAM

Live system worked excellent!
Default installation brought one problem:
All well until I arrived at the GRUB installation. It stopped with Error -1 (something like /target/ couldnt be found)
LILO couldn't install, same error. Couldnt get past this point, naturally a reboot didn't even go into the not-existing GRUB screen smile

Offline

#14 2010-06-30 21:52:13

omns
#! wanderer
From: ~/
Registered: 2008-11-25
Posts: 5,131

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

So it seems so far like having an up to date Unetbootin (471) is the key to success smile

Offline

#15 2010-07-01 00:14:27

machinebacon
#! unstable
From: China
Registered: 2009-07-02
Posts: 6,826
Website

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Offline

#16 2010-07-01 11:26:03

Sergio17771
#! Member
Registered: 2009-06-21
Posts: 88

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Crunchbang Lite 9.04.01
Unetbootin: 377-0
USB : 8GB
openbox and xfce(i686 iso).....live mode......worked excellent
(hp compaq nx7000 centrino laptop)

Last edited by Sergio17771 (2010-07-01 18:50:18)

Offline

#17 2010-07-01 11:36:31

naisho
New Member
Registered: 2010-07-01
Posts: 5

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Sorry about the edit war here but this has been my experience so far:

----------------------------------------------------------
unetbootin: 442 on XP
USB: 2G stick
ISO: Openbox Alpha2 i486
System: MSI Wind U100 (Atom 1.6Ghz)  2GB RAM

GRUB couldn't install, could not write to /target
Same for LILO
----------------------------------------------------------
"dd" method -- Win32DiskImager.exe on XP
USB: 2G stick
ISO: Openbox Alpha2 i486
System: MSI Wind U100 (Atom 1.6Ghz)  2GB RAM

GRUB couldn't install, could not write to /target
Same for LILO
----------------------------------------------------------
unetbootin: 471 on XP
USB: 2G stick
ISO: Openbox Alpha2 i486
System: MSI Wind U100 (Atom 1.6Ghz)  2GB RAM

Installed without issue!  No CDROM messages and GRUB copied to the MBR.
----------------------------------------------------------

Last edited by naisho (2010-07-01 14:51:06)

Offline

#18 2010-07-01 11:47:55

naisho
New Member
Registered: 2010-07-01
Posts: 5

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Offline

#19 2010-07-01 12:42:57

machinebacon
#! unstable
From: China
Registered: 2009-07-02
Posts: 6,826
Website

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Offline

#20 2010-07-01 13:48:11

naisho
New Member
Registered: 2010-07-01
Posts: 5

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Offline

#21 2010-07-02 00:04:57

steviejobs
New Member
Registered: 2010-07-01
Posts: 9

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Here's today's experience.
Unetbootin Windows 471, USB 2G Memorex stick, ISO: CB 10 XFCE Alpha2 i686.
Unetbootin written WITH Toshiba Satellite U305-S7446 1.5 Ghz T5250 w/2G RAM, Vista SP2.
Written TO Asus EeePC 701 4G Surf.
Successful installation. It walked this noob through pretty seamlessly. I waited to do the network/online stuff till the basic install was complete. (I'm at a bookstore with login required to get online.) Once online, I did the cb-welcome script thingie. Installed just the basic stuff - no developer level apps, and no OOo.
I didn't discover a problem till I tried to register for this forum. As I'd (luckily) read, my keyboard got mapped as GB during setup. Fixed that, good to go and here I am. I can imagine the keyboard glitch will confound someone else if not changed.
Many thanks to corenominal/Philip and anyone else joining in.
I've been switching distros regularly on the EeePC. Used lite/9.04 previously. We'll see how long I can stick with this version.
Best to all!

Offline

#22 2010-07-03 23:23:45

machinebacon
#! unstable
From: China
Registered: 2009-07-02
Posts: 6,826
Website

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

OK, this time it worked well.

Universal-USB-Installer
USB: 2G stick "JET"
ISO: Openbox Alpha2 i686
System: Desktop AMD Athlon 2.7 Ghz, 2G RAM

Strange enough is that I can write here on the forums, but the cb-welcome script complains about no working internet connection. Any way to get around this? cool

Offline

#23 2010-07-04 23:03:57

linuxxnut
New Member
Registered: 2010-07-04
Posts: 4

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

i used the latest version of unetbootin and 100% perfect. I did the install on a asus eepc 1005ha. it is great and i really like it thanks for the hard work.


Why windows

Offline

#24 2010-07-06 13:54:45

machinebacon
#! unstable
From: China
Registered: 2009-07-02
Posts: 6,826
Website

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Today I installed #!10 on a low-budget netbook, using unetbootin-417 on a 2GB USB stick. I had to set fb=false in the grub options, but that's no biggie. I had the disk partition managed by the installer, but the installation didn't get past ~80%. Tried it 3 times. The 4th time I made a manual partitioning and it perfectly installed. So, this is maybe worth a try if a guided partitioning was executed which led to an incomplete install.

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#25 2010-07-07 01:55:24

KapitaenM
Member
From: Massachusetts
Registered: 2010-06-15
Posts: 41

Re: Debugging Alpha 2 UNetbootin installations

Last edited by KapitaenM (2010-07-09 16:16:35)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.
Server: bleh

Debian Logo