SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#1 2009-04-02 00:19:51

f3
#! CrunchBanger
Registered: 2009-04-01
Posts: 121

Cannot mount Windows partition...

Just completed a new install.  When I click on the volume, a window pops up with a red circle with a white horizontal line in it.  The top of this windows says "Un...ice".  I try pressing "x", then press it again, and the window closes - replaced by a new window with the same red sign saying "Directory doesn't exist".  The top of this window says "error".  I did try the Windows partition and it works fine.  Thanks very much!

Offline

Be excellent to each other!

#2 2009-04-02 01:22:58

omns
#! wanderer
From: ~/
Registered: 2008-11-25
Posts: 5,131

Re: Cannot mount Windows partition...

You need to add an entry for the Windows drive to /etc/fstab  to solve this problem. You can do this manually or with with a program called pysdm. It's in the repos.

Offline

#3 2009-04-02 01:31:14

f3
#! CrunchBanger
Registered: 2009-04-01
Posts: 121

Re: Cannot mount Windows partition...

Thanks.  I wouldn't know where to begin to do it myself, and I don't know where the repos is!

Offline

#4 2009-04-02 01:34:08

anonymous
The Mystery Member
From: Arch Linux Forums
Registered: 2008-11-29
Posts: 9,419

Re: Cannot mount Windows partition...

Just open a terminal, type in "sudo apt-get install pysdm",  type in your password when prompted, and type Y if it asks abouting downloading.

Afterwards you can run the program by running "gksudo pysdm".

Offline

#5 2009-04-02 02:51:57

f3
#! CrunchBanger
Registered: 2009-04-01
Posts: 121

Re: Cannot mount Windows partition...

Wow, I'm such a newb it hurts to be on here.  Considering going back to Ubuntu.  So what do I do after downloading the app?

Offline

#6 2009-04-02 03:01:44

f3
#! CrunchBanger
Registered: 2009-04-01
Posts: 121

Re: Cannot mount Windows partition...

Figured it out.  So when I open the app., I want to click on SDA1 & 2 and configure? 

Thanks so much

Offline

#7 2009-04-02 03:33:14

anonymous
The Mystery Member
From: Arch Linux Forums
Registered: 2008-11-29
Posts: 9,419

Re: Cannot mount Windows partition...

Yes that should do it.

Offline

#8 2009-04-02 04:12:56

omns
#! wanderer
From: ~/
Registered: 2008-11-25
Posts: 5,131

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

#9 2009-04-02 20:12:34

f3
#! CrunchBanger
Registered: 2009-04-01
Posts: 121

Re: Cannot mount Windows partition...

Yes.  It worked perfectly thank you all.  I would like to stick with #!, however, there are a couple issues I must get resolved; font smoothing and activating volume/media buttons on my Dell laptop.

Offline

#10 2009-05-12 19:49:52

f3
#! CrunchBanger
Registered: 2009-04-01
Posts: 121

Re: Cannot mount Windows partition...

So to prevent my XP partition from mounting at startup, after opening the Storage Device Manager, should I "remove" the partition, or click "assistant" and uncheck "the file system is mounted at boottime"?

Thanks

Offline

#11 2009-05-12 20:49:41

anonymous
The Mystery Member
From: Arch Linux Forums
Registered: 2008-11-29
Posts: 9,419

Re: Cannot mount Windows partition...

The latter. Click "assistant" and uncheck "the file system is mounted at boottime".

Offline

#12 2009-05-13 11:16:05

adam_inferno
New Member
Registered: 2009-04-29
Posts: 3

Re: Cannot mount Windows partition...

Cool tip, I'm gonna install that app.

Note that in the "tools" section of the file manager, you can "open as superuser" which will mount your windows partition if you double click it.

-A

Offline

#13 2009-05-19 00:46:00

camshron
#! Member
Registered: 2009-04-02
Posts: 58

Re: Cannot mount Windows partition...

i have the same problem but i dont want to go the third party route what do i edit in /etc/fstab? to have crunchbang mount my flash and external hard drives and have them read/write enabled at boot time?

Offline

#14 2009-05-19 01:30:06

omns
#! wanderer
From: ~/
Registered: 2008-11-25
Posts: 5,131

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

#15 2009-05-19 01:41:33

anonymous
The Mystery Member
From: Arch Linux Forums
Registered: 2008-11-29
Posts: 9,419

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

#16 2009-05-19 01:48:52

camshron
#! Member
Registered: 2009-04-02
Posts: 58

Re: Cannot mount Windows partition...

duuuuuuuuuuuuuuuuuuude!!!!!!!! thanks im totally gonna master fstab now thanks so much

Offline

#17 2009-07-28 00:38:20

iDIEDaLONGtimeAGO
Member
Registered: 2009-07-27
Posts: 32

Re: Cannot mount Windows partition...

i used pysdm
i've got 4 ntfs partitions, two of them mount fine, the other two when clicked lead to this "Error org.freedesktop.Hal.Device.Volume.UnknownFailure"
sad

Offline

#18 2009-07-28 01:06:21

anonymous
The Mystery Member
From: Arch Linux Forums
Registered: 2008-11-29
Posts: 9,419

Re: Cannot mount Windows partition...

Since your drives are NTFS, you could try using ntfs-config (install from repos).

Offline

#19 2009-07-28 01:45:44

omns
#! wanderer
From: ~/
Registered: 2008-11-25
Posts: 5,131

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

#20 2009-07-28 08:51:19

iDIEDaLONGtimeAGO
Member
Registered: 2009-07-27
Posts: 32

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

#21 2009-07-28 08:57:19

iDIEDaLONGtimeAGO
Member
Registered: 2009-07-27
Posts: 32

Re: Cannot mount Windows partition...

Last edited by iDIEDaLONGtimeAGO (2009-07-28 10:09:49)

Offline

#22 2009-07-28 10:03:33

DJiNN
#! Member
From: UK
Registered: 2009-04-23
Posts: 70

Re: Cannot mount Windows partition...

Last edited by DJiNN (2009-07-28 10:04:50)

Offline

#23 2009-07-28 10:15:04

iDIEDaLONGtimeAGO
Member
Registered: 2009-07-27
Posts: 32

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

#24 2010-05-02 01:48:41

geekonabike
New Member
Registered: 2010-03-15
Posts: 1

Re: Cannot mount Windows partition...

Solved Thanks smile What repo do i need to add in 64bit statler to get pysdm?

Last edited by geekonabike (2010-05-06 13:34:15)

Offline

Be excellent to each other!

#25 2010-05-02 04:15:09

anonymous
The Mystery Member
From: Arch Linux Forums
Registered: 2008-11-29
Posts: 9,419

Re: Cannot mount Windows partition...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.
Server: bleh

Debian Logo