SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#1 2013-01-27 16:41:52

zubcho81
#! CrunchBanger
From: Sofia, Bulgaria
Registered: 2012-08-12
Posts: 195

xxkb not starting via autostart

Hi,

I've added

xxkb &

to my autostart, but when I start the laptop from shutdown the process is not starting. Any solution?

I can start it manually and it is working fine.

Offline

Be excellent to each other!

#2 2013-01-27 17:22:44

xaos52
The Good Doctor
From: Planet of the @s
Registered: 2011-06-24
Posts: 4,602

Re: xxkb not starting via autostart

Using strace, I see that xxkb searches for a config file in following order:

access("/home/xaos52/en_US.UTF-8/.xxkbrc", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/home/xaos52/en/.xxkbrc", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/home/xaos52/.xxkbrc", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/home/xaos52/en_US.UTF-8/.xxkbrc", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/home/xaos52/en/.xxkbrc", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/home/xaos52/.xxkbrc", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
xxkb: Unable to get a default value for the required resource `XXkb.mainwindow.type'f none exists, it exits with an error:

So, the next question is: do you have a config file and what is in it?

Offline

#3 2013-01-27 20:49:21

zubcho81
#! CrunchBanger
From: Sofia, Bulgaria
Registered: 2012-08-12
Posts: 195

Re: xxkb not starting via autostart

XXkb.image.path: /usr/share/xxkb

XXkb.group.base: 1
XXkb.group.alt: 2

XXkb.mainwindow.enable: no
XXkb.mainwindow.geometry: 15x15
XXkb.mainwindow.image.1: en15.xpm
XXkb.mainwindow.image.2: bg15.xpm
XXkb.mainwindow.image.3: 
XXkb.mainwindow.image.4:
XXkb.mainwindow.label.font: -misc-*-r-*-20-*

XXkb.*.border.color: black
XXkb.*.border.width: 0

XXkb.*.label.foreground: white
XXkb.*.label.background: blue4
XXkb.*.label.enable: no

XXkb.mainwindow.type: tray
! possible values - normal, top, tray, wmaker

XXkb.button.enable: no
XXkb.button.geometry: 15x15-60+7
XXkb.button.image.1: en15.xpm
XXkb.button.image.2: bg15.xpm
XXkb.button.image.3: 
XXkb.button.image.4:
XXkb.button.label.font: -misc-*-r-*-13-*

XXkb.controls.add_when_start: yes
XXkb.controls.add_when_create: yes
XXkb.controls.add_when_change: no
XXkb.controls.focusout: no
XXkb.controls.two_state: yes
XXkb.controls.button_delete: yes
XXkb.controls.button_delete_and_forget: yes
XXkb.controls.mainwindow_delete: yes

XXkb.mousebutton.1.reverse: no
XXkb.mousebutton.3.reverse: no

XXkb.bell.enable: no
XXkb.bell.percent: -50

XXkb.ignore.reverse: no

! XXkb.app_list.<match>.<action>: <list>
! <match> is one of "wm_class_class", "wm_class_name", "wm_name", "property"
! <action> is one of "ignore", "start_alt", "alt_groupM" (M - 1..4) 
! For example:
!   XXkb.app_list.wm_class_class.ignore: *clock Fvwm*
!   XXkb.app_list.wm_class_name.start_alt: licq
!
!  ignore windows in KDE tray
!  XXkb.app_list.property.ignore: _KDE_NET_WM_SYSTEM_TRAY_WINDOW_FOR

When I start xxkb from terminal there are no errors.

Last edited by zubcho81 (2013-01-27 20:50:30)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.

Debian Logo